Skořicové Muffiny s čokoládou a jablky

11. únor 2009 | 21.55 |
blog › 
Recepty › 
Skořicové Muffiny s čokoládou a jablky

Skořicové muffiny s jablky a čokoládou:


image_613_MINI.jpg 045K1175.jpg 045K1109.jpg 045K1110.jpg 045K1112.jpg 045K1113.jpg 045K1126.jpg

Doba přípravy: 50 minut

Z toho pečení:20 minut při 180 °C

Těsto

  • 180 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g čokolády na vaření nebo čokoládových peciček na pečení
  • 50 ml mléka
  • 60 g Hery
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • strouhaná kůra z ½ citronu
  • 2 lžíce šťávy z citronu
  • 1 lžička skořice
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 jablka

Zdobení

  • Moučkový cukr na posypání

Příprava pokrmu

Heru utřeme do pěny s cukrem moučkou, vanilkovým cukrem a vejci. Pak přidáme citronovou kůru, šťávu, skořici a čokoládu nakrájenou na kousky. Nakonec vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Hotovým těstem naplníme do formy na muffiny (vymazané tukem a vysypané hrubou moukou) asi do jedné třetiny.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a dáme do středu formiček ( asi 3 ks) na těsto. Poté doplníme zbylým těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme ve formě mírně vychladnout asi 10min. a vyklopíme. Před podáváním pocukrujeme.

Zpět na hlavní stranu blogu

Anketa

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (1x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Související články

žádné články nebyly nenalezeny

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář